Case Study: Science Museum Library by Coffey Architects

Design Insider caught up with Lee Marsden and Michael Henriksen of Coffey Architects to talk inspiration about their recently completed project at the Science Museum which has just been shortlisted in the Surface Design Awards 2018 as part of their interior of the year category.

The project has transformed the once unused space of the science museum into a stunning library which can be used by all. Making wonderful use of the abundance of natural light, Coffey Architects created a thin steel screen over the giant windows which drew its inspiration from the tree canopy Isaac Newton may of sat under, the design also gives reference to the Jacquard loom punch cards that are considered an important step in the history of computing hardware.

Check out the video below to watch the full interview…

 

For more information about Coffey Architects check out their website

 

Share

About Alys Bryan

Alys' experience as a furniture designer, along with her in-depth marketing knowledge, makes her uniquely placed to work with the BCFA as the Editor of Design Insider and run her marketing business, Method Communications.
View all posts by Alys Bryan →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *