SDAWARDS FINALIST: Love put into ‘Perpective’

Giles Miller Studio are finalists in the Sustainable Exterior Surface category in the Surface Design Awards 2017, and with a striking, environmentally green project like ‘Perspectives’ we can’t think of reason why they shouldn’t be!

RC13 (800x533)‘Perspectives’ is an organic pavilion structure covered with Cedar Shingles, which sits atop the beautiful Surrey Hills at Winterfold, and throws itself evocatively into the vista that has been opened up below.

Commission by Surrey Hills Arts and the Mittal Foundation, the project aimed to create places of quiet and restful contemplation along a beautiful scenic walking route on the Hills of Surrey, south of London.

JM_4 (800x533)Inspired by the words and messages etched by people in public places, on trees, benches and elsewhere, Giles Miller has collated poetry, messages, initials and messages of love and memory from local schools, residents and other contributors to the project. These messages have been etched onto the surface of the organic cedar shingles that cover the piece, and appear to throw themselves out towards the front of the sculpture as if voicing their sentiments to the world that opens up below.

RC7 (800x533)At its core, the shingles overlap and the sculpture functions architecturally to protect and shield the user from the elements, but at its mouth the surface flattens and evocatively opens out as the shingles appear to fly out towards the stunning valley.

RC9 (800x533)Photography is by Richard Chivers and John Miller.

 

Share

About Alys Bryan

Alys' experience as a furniture designer, along with her in-depth marketing knowledge, makes her uniquely placed to work with the BCFA as the Editor of Design Insider and run her marketing business, Method Communications.
View all posts by Alys Bryan →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *